Byte av internet- och TV-leverantör

Föreningen har tecknat ett nytt bredbandsavtal med Telenor (fd Bredbandsbolaget) och samtidigt avslutat avtalet med Telia gällande bredband och TV.
Beslutet om att byta grundar sig i önskemål på bättre prestanda och utbud. Efter offertrunda stod det klart att Telia inte kunde erbjuda ett nytt avtal i konkurrens med Telenor. Beslutet kommer innebära en avsevärd förbättring och hastighetssäkring för framtiden samt ny hårdvara.

Det nya avtalet med Telenor innefattar följande: - 1000 Gbit Internet upp och ner.
- TV baspaket med 33 kanaler.

Självklart ingår det även ny TV-boxar samt ny router från Telenor till varje bostadsrätt.
Mer information kring utrustningen kommer senare men går att läsa om aktuella erbjudanden på Telenor.se (Detta då ändringar kan ske fram tills installationen).

Styrelsen vill därför uppmana alla bostadsrättsinnehavare att avsluta eventuella extraavtal och paket som tecknats med Telia (utöver baspaket som föreningen tillhandahåller). Dessa avtal bör inneha en månads uppsägningstid, men vi uppmanar alla att själv logga in på mina sidor eller ringa 90200 för att säkerställa just din uppsägningstid. (Senast 5 Sept om ni har 3 månaders uppsägningstid).

Kontakta Telia på 90200 eller Telia.se för mer information om hur avtalen sägs upp. Vänligen notera att detta åligger varje bostadsrättsinnehavare att ordna på egen hand.

Den 6 december kommer Telia koppla ut sin utrustning, vilket inkluderar TV-box samt Router i varje bostadsrätt. Dessa ska därmed återtas av Telia och vi återkomma med mer information kring inlämning senare.

Styrelsen kommer att arbeta med Telenor för att koppla in deras switchar och annan utrustning, ambitionen är att detta sker innan Telia kopplar bort sina inte påverka oss nämnvärt. Dock reserverar vi oss för att detta kan innebära att internet och TV ligger nere mellan den 6-7:e december.

Vi välkomnar alla eventuella frågor kring detta byte per epost, på Facebook sidan eller personligen när ni träffar oss.

Mvh Styrelsen